Chuck Studio's en Eva Ambtman lanceren Dolores

21-02-2018 (10:45) - Creatie

Productiehuis Chuck Studios maakt sinds de oprichting in 2012 hoogwaardige tabletop en food producties. Begin 2017 besloot oprichter Ellen Gaedtgens dat het tijd was om zich met Chuck Studios te specialiseren in food en food related film en fotografie. Inmiddels is het bedrijf toe aan een volgende stap.
 

als Chuck zou trouwen...

De afgelopen jaren is er door CHUCK ook zeer veel werk gemaakt wat niet food-related is voor merken als Hema, VT Wonen, Wehkamp, Nike en Converse. Dit gaf aanleiding tot het oprichten van DOLORES_.
Gaedtgens: “We hebben een rijke geschiedenis aan mode, interieur, beauty en lifestyle-werk op de plank liggen. Al snel ontstond het plan om hier een label omheen te bouwen. En wat betreft de naam: als Chuck zou trouwen, dan zou zijn vrouw zeker weten Dolores heten.”
 

speaking images

Gezocht werd naar een partner om DOLORES_ handen en voeten te geven. Eva Ambtman heeft na een carrière als producer bij onder anderen G-Spots, Cellusion Films en bureau Etcetera een tijd in de mode-retail gezeten. Ambtman: “DOLORES_ heeft als ondertitel ‘speaking images’. We richten ons niet op narratief maar op visueel werk. Food bij Chuck, de rest bij DOLORES_. Beauty en lifestyle zijn toch een beetje het zusje van food-werk: puur visueel, technisch complex en zeer specialistisch."

 
DOLORES_ houdt kantoor bij Chuck Studios. Ze delen naast de studios, equipment en personeel ook alle kennis en netwerk.