Couturier Mart Visser neemt Raadhuis Zandvoort over

12-03-2018 (11:52) - Creatie

Het Raadhuis van de gemeente Zandvoort is van 2 mei tot en met 1 juli 2018 het exclusieve domein van Mart Visser. Twee maanden lang zwaait de couturier en kunstenaar de scepter in het historische Raadhuis van de badplaats en het naastgelegen Zandvoorts Museum. Burgemeester Niek Meijer van Zandvoort draagt op 2 mei de spreekwoordelijke sleutel van het gemeentehuis tijdelijk over aan Mart Visser; het startsein voor 'Mart Visser – The Take-over'.
 

Haute Couture

Het gemeentebestuur van Zandvoort geeft Mart Visser carte blanche voor 'The Take-over'. Het in classicistische stijl gebouwde gemeentehuis wordt getransformeerd tot een belevenis waar Mart Visser een selectie uit zijn meest recente Haute Couture collectie en iconische archiefstukken presenteert. 
In het Raadhuis komt ook een concept store met de prêt-à-porter zomercollectie 2018. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.
 

Artwork

De creativiteit van Mart Visser beperkt zich niet alleen tot mode. Sinds 2009 is hij ook een veelzijdig beeldend kunstenaar. Zijn schilderijen, sculpturen en installaties waren eerder te zien op internationale kunstbeurzen en museale tentoonstellingen. Het Zandvoorts Museum wordt in mei en juni tijdelijk een 'Mart Visser Museum' met een indrukwekkende overzichtsexpositie met een grote diversiteit aan koppen en gezichten.
 

 
Expositie 'Mart Visser – The Take-over'
Locatie: Raadhuis Zandvoort en Zandvoorts Museum
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur