Crowdfunding voor genderneutraal kledingmerk March

12-06-2018 (15:14) - Creatie

March the Label, een nieuw Nederlands kledingmerk, lanceerde op dinsdag 29 mei een kledinglijn via Kickstarter met als ultiem doel om kleding te maken voor iedereen, ongeacht welk geslacht, welke afkomst of welke voorkeuren je hebt. Binnen tien dagen was de beoogde vijfduizend euro al opgehaald.


Esmee van de Pol, ontwerpster van March, stelt de belangrijke eis in de ontwerpfase dat de kleding geschikt moet zijn voor iedereen.:“Uiteindelijk is het ons doel om iedereen erbij te betrekken. Geslacht of geen geslacht, gekleurd of niet, het maakt gewoon niet uit." Dat genderneutraal een hot item is, zat er volgens van de Pol al een tijd lang aan te komen: “De wereld stelt zich stukje bij beetje open voor het feit dat iedereen kan zijn wie hij, zij of het wil zijn. Daar willen wij graag een bijdrage aan leveren, met als uiteindelijk doel om iedereen dichter bij elkaar te brengen.”

 

geen oordeel

De kledinglijnen gebaseerd op natuurgebieden, 'because nature doesn’t judge' en de eerste collectie is geïnspireerd op natuurgebieden zoals de duinen. Dichtbij 's-Hertogenbosch, in de Loonse en Drunense Duinen, zijn met vier modellen de drie items in beeld gebracht. De kledingstukken in deze lijn bestaan uit een broek, een pet en een T-shirt die door het dikkere stretchmateriaal net iets specialer is dan een normaal T-shirt. 


Consumenten kunt het merk helpen door via de online campagne een product te kopen of een bedrag te doneren.