Dahmer’s dates & andere seksverhalen

19-08-2019 (17:04) - Creatie

Op 23 augustus opent een nieuwe tentoonstelling bij galerie Fleur & Wouter in Amsterdam. Hierin is werk te zien over een van de meest terugkerende onderwerpen in de kunst: seks. Gees Voorhees, Johan Kleinjan, Anton Martineau en Sam Andrea laten elk op zeer oorspronkelijke wijze hun fascinatie met dit onderwerp zien.


Johan Kleinjan en Gees Voorhees tekenden alle slachtoffers van Jeffrey Dahmer. Deze Amerikaanse seriemoordenaar ontmoette zijn slachtoffers, vaak zwarte kansarme jongens, in homoclubs of op straat.  Zijn levensverhaal en de motieven achter zijn ‘murder spree’ zijn onderwerp geworden van vele documentaires, films en boeken.

De slachtoffers van Dahmer zijn door het grote publiek vergeten. Van hen zijn vaak niet eens meer foto’s te vinden. Johan Kleinjan en Gees Voorhees halen ze uit de vergetelheid. De afgelopen drie jaar tekenden ze hen in hun eigen kenmerkende rauwe stijl. Deze serie wordt vanaf 23 augustus in de galerie gepresenteerd. 

Ook Anton Martineau en Sam Andrea zijn bij deze tentoonstelling te vinden. De twee schilders tekenen vrouwen en copulerende koppels op zeer verschillende manieren. Anton Martineau (1926 - 2017), van de CoBrA-generatie, schildert zijn vrouwen in een expressieve stijl.  Sam Andrea’s schilderijen zijn juist realistisch geschilderd. 
 
De tentoonstelling  Dahmer’s dates & andere seksverhalen is van 23 augustus tot en met 22 september te bezoeken.
 
Foto: Sam Andrea.
Fotografie door Dennis Erfmann