Dit team ontwerpt het Nederlandse paviljoen voor EXPO 2020 in Dubai

13-11-2018 (12:32) - Creatie

Het consortium Expomobilia, V8 architects, Kossmann.dejong en Witteveen+Bos is geselecteerd om het Nederlandse paviljoen te ontwerpen voor de EXPO 2020 in Dubai. Met de deelname aan de wereldtentoonstelling wil Nederland stakeholders de kans bieden om hun netwerk en positie in de Golfregio te versterken. 


In totaal dienden elf Europese consortia een plan in voor het Nederlandse paviljoen. Het winnende ontwerp bestaat uit een circulaire klimaatinstallatie. Daarmee sluit het voorstel goed aan bij het door Nederland gekozen thema Uniting water, energy & food. 


Het consortium is niet alleen verantwoordelijk voor de bouw van het paviljoen, maar ook voor het onderhoud ervan. Bovendien is het de taak van het team om naderhand te zorgen voor de afbouw van hun creatie. Hiervoor werken de bedrijven nauw samen met Nederlandse startups.
Het volledig uitgewerkte plan wordt in december gepresenteerd. Uiteindelijk zal het paviljoen tussen 20 oktober 2020 en 10 april 2021 te zien zijn in Dubai. Het is dan de eerste keer dat er een wereldtentoonstelling wordt gehouden in het Midden-Oosten.