Gijp en Van Egmond winnen weer NS Publieksprijs

23-11-2017 (09:14) - Creatie

In 2013 zetten Michel van Egmond en René van der Gijp de Nederlandse literaire wereld op zijn kop door de NS publieksprijs te winnen. Het was voor het eerst dat een biografie de prijs won. Gisteren was het weer raak voor de twee: De wereld volgens Gijp is Boek van het Jaar geworden.
 

hattrick

Het is voor Van Egmond de derde keer dat hij er met de prijs vandoor gaat. In 2014 won hij met de biografie van voetballer Wim Kieft. De Wereld volgens Gijp kreeg 27% van de stemmen en liet daarmee De levens van Jan Six van Geert Mak (23%) achter zich. 
 

Voetbal Inside 

In Gijp maakte de Nederlandse voetballiefhebber kennis met de voetbalanalist die vaste klant is aan tafel bij het programma Voetbal Inside (voorheen Voetbal International). Voetbal Inside geeft na de breuk met het blad Voetbal International zelf boeken uit, zo ook deze. En dat legt ze voorlopig geen windeieren. In De wereld volgens Gijp beschrijft Van Egmond het oude leven en het nieuwe leven van de goedlachse oud-voetballer. Zijn vriendin overleed niet lang geleden, het boek gaat dan ook onder meer over de dood en over de liefde tussen vader en zoon.