GLUE amsterdam connected by design | better together

09-09-2021 (11:47) - Creatie

GLUE is een 4-daagse design route voor én door Amsterdamse designers, architecten, creatieven, showrooms en ander professionals uit de industrie. 16 tot en met 19 september is het zover. Wat er allemaal georganiseerd wordt deze dagen lees je hier.
 
Alle plekken waar mooie dingen te vinden zijn met Glue zie je hier op de kaart.
 

Hollands Licht | BRAND NEW: Reflex, XIO, Minimism

Eikelenboom zal met Hollands Licht drie nieuwe producten presenteren én een uitbreiding van een bestaande collectie. Op donderdag 16 september vanaf 16:00 is de productlancering van XIO en Minimism en gaat Rob Cornelissen in gesprek over lichtoplossingen met ontwerpers Dick Spierenburg en Joost Vogelaar van Deptharch. Op zaterdag 18 september vanaf 14:00 is de productlancering van Reflex. Kom dan ook langs voor de presentatie "Houd het licht (en) eenvoudig" door Kees Marcelis. RSVP via info@hollandslicht.eu.
 

Casala BRAND NEW: Nivo

Nivo is een uitgesproken bijzettafel die door het kenmerkende gevouwen blad over meerdere niveaus beschikt. Hier ontleent deze stijlvolle tafelserie dan ook haar naam aan. Nivo is verkrijgbaar als bijzettafel en salontafel in meerdere maatvoeringen.
De Nivo bijzettafel is volledig uitgevoerd in staal. Het tafelblad en onderstel worden afgewerkt met een matte structuur poedercoating in diverse eigentijdse kleuren. De salontafel wordt uitgevoerd met massief eikenhouten poten en is beschikbaar in twee afmetingen.
 

Arper BRAND NEW: Kata, Kinesit Met, Aston Club

Arper introduceerde deze zomer twee nieuwe producten en twee collectieuitbreidingen. Tijdens Glue kun je als allereerste in Nederland, kennismaken met de nieuwste producten.
Kata is een ontwerp van Altherr Désile Park en is te zien in de showroom tijdens Glue. Evenals de collectie uitbreiding van Kinesit Met, een ontwerp van Lievore Altherr Molina. Ook zal het nieuwe ontwerp in de collectie van de Aston Club te zien zijn, een design van Jean-Marie Massaud.


ARCO: Kami collectie, Bock collectie

Arco introduceerde dit jaar twee nieuwe producten: Bock en de Kami, een samenwerking met Occony.
Tijdens Glue zal Arco een complete collectie presentatie tonen van zowel de Kami als de Bock. De Kamizal in drie verschillende uitvoeringen zal gepresenteerd worden, zodat je kunt kennismaken met alle mogelijkheden van dit nieuwe product. Daarnaast is er een complete presentatie van de Bock, een actieve zittechnologie die ook als tafel gebruikt kan worden.


Montis collectiepresentatie

Montis heeft afgelopen jaar verschillende collecties uitgebreid en er is een grote kans dat je nog niet bekend bent met alle mogelijkheden. Om alles te weten te komen over het prachtige bankconcept Domino.18 en haar uitbreidingen, de Otis en accessoires collectie of de Vico Lazy kun je langsgaan in de showrooms van Design Post Amsterdam op de Cruquiusweg 111. Als je alvast wil experimenteren met het samenstellen van de Domino.18 kun je hier terecht.


XAL: Light Lab

Zelfs het breedste productassortiment kan soms geen antwoord geven aan specifieke wensen van een project. XAL gaat aan de slag en ontwikkelt samen op maat gemaakte verlichtingsoplossingen die zijn afgestemd op de specifieke architecturale en esthetische behoeften van het project. Afhankelijk van het ordervolume kunnen ze kleine aanpassingen aan bestaande XAL-producten doorvoeren of zelfs geheel nieuwe innovaties ontwikkelen. In het nieuwe LIGHTLAB in Design Post Amsterdam laat XAL een selectie aan lichtuitingen, -vormen en -aansturingen zien, die een startpunt kunnen zijn voor de te ontwikkelen verlichtingideeën.


Kvadrat collectie presentatie

Kvadrat blijft nieuwe producten, stoffen, collecties en innovaties introduceren. Wil je bijvoorbeeld meer te weten komen over het nieuwe Technicolour van Peter Saville? Of wil je de nieuwste meubelstoffen komen bekijken, zoals de Sisu lijn, ontworpen door Nanna Ditzel & Danh Vo? Kom dan langs in de showrooms van Design Post Amsterdam en ga in gesprek met Kvadrat vertegenwoordigers.
 

Borrel

Design Post Amsterdam organiseert op donderdag 16 september 16:00 - 20:00 voor architecten, designers en projectinrichters een borrel, met catering verzorgd door Fabulous Foodtrucks en Cocktails, waarbij u kennismaakt met al het eerder genoemde. Onder de naam Cruquius Design Docksorganiseren wij dit samen met andere design initiatieven gevestigd op Cruquiusweg 109-111. U kunt dan terecht bij: Arco, Arper, Brothers & Sons, Casala, Design Post Amsterdam, Extresmis, Eikelenboom - Hollands Licht, Flos, First Impression, Fritz Hansen, Kvadrat, Montis, VEPA en XAL.