Kool komt binnen

02-04-2017 (19:11) - Creatie

We luisteren meer naar ons mobieltje dan naar de radio. 'Daar moet ik dus zijn om mensen mijn muziek te laten horen', dacht oud reclame-vrouw en cabaretière/songwriter Madelijne Kool. Dinsdag 18 april lanceert zij haar album ‘Kool komt binnen’, dat in eerste instantie uitgebracht via Whatsapp
 
Voor de productie van het album van Kool was de muzikale rechterhand van Claudia de Breij, Sander Geboers verantwoordelijk.

Harold Hamersma
Een aantal nummers speelt in op de actualiteit. Zo is in het nummer ‘Doe Alles’ de ultieme soundbite van Barack Obama verwerkt en ontmantel ze in ‘De Vinoleugen’ (samen met wijnschrijver Harold Hamersma) de zin en onzin van het wijn proeven. 
Kool schreef de meeste teksten voor haar album met onder anderen John Ewbank en met Sander Rozeboom (IOS) de composities en  kreeg voor de realisatie van haar album een SENA beurs en zette crowdfunding om de financiering rond te krijgen. 

'on the side'
Madelijne studeerde politicologie en communicatiewetenschappen, won als reclamemaker diverse Effies, had een eigen reclamebureau en was cabaretière/liedjesmaker/schrijver ‘on the side’. Ze schreef vele liedjes voor Disney,  ‘Het Kleine Grote Geluk Boek’ en ‘Robin’s Wonderlijke Reis naar LoveStation22’. In 2013 stond ze in de finale van het Utrechts cabaretfestival. Ze schreef met cabaretier Richard Kemper haar eerste programma en met John Ewbank haar eerste CD single. Samen met wijnschrijver Harold Hamersma heeft ze het wine-tertainmentproramma ‘Van Wijn Ga Je Zingen’.