Liefdevol klein eerbetoon voor grootse basketballer Kobe Bryant

Liefdevol klein eerbetoon voor grootse basketballer Kobe Bryant

26-01-2021 (11:59) - Creatie

Op 26 januari - precies een jaar na het overlijden van basketballegende Kobe Bryant - plaatst kunstenaar Streetart Frankey een klein en liefdevol eerbetoon voor deze sportheld. In zijn kenmerkende Los Angeles Lakers tenue, schiet de Amerikaanse basketbalspeler een hartje in de loop van het kanon op Eenhoornsluis in Amsterdam. Al zwevend geeft hem dit een oneindige ‘hang time’*.
 
Kobe Bryant staat bekend als één van de beste basketballers aller tijden. Zijn hele carrière speelde hij voor de Los Angeles Lakers en werd vijf keer kampioen in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Bryant kwam vorig jaar om toen de helikopter waarmee hij was vertrokken uit woonplaats Orange County crashte in mistig weer, zo’n 65 kilometer ten noordwesten van Los Angeles. Acht andere passagiers overleefden de crash ook niet, onder wie zijn tienerdochter Gianna. Ze zouden op weg zijn geweest naar een basketbaltoernooi.
 
Streetart Frankey - onder andere bekend door zijn wekelijkse streetart pagina in PS magazine van Het Parool en zijn Lego-versie van André Hazes op de Dam- liep al langer met de gedachte om zijn sportheld te vereeuwigen: “Ik ben een groot basketbal fan en ben ook grote bewonderaar van Kobe. Een begenadigd basketbaltalent met een enorme wil om te winnen. Het is een beeld geworden dat draait om liefde: niet alleen liefde voor basketbal, maar ook voor elkaar. Dat kunnen we nu extra goed gebruiken. Dus shoot some love!”
 
*Basketbal term: ‘hang time’ staat voor hoe lang iemand in de lucht blijft hangen.