Made.For.Digital introduceert eigen reformatting unit

29-06-2018 (12:38) - Creatie

Met de komst van het eerste grote vertical video platform, Instagram’s IGTV, heeft Made.For.Digital haar eigen unit opgezet voor het reformatten van videocontent zodat deze ook geschikt is voor gebruik op IGTV.


Vertical video

Jelle Kolleman, Creative managing partner bij Made.For.Digital, geeft aan dat direct na de lancering van IGTV vorige week woensdag, de eerste briefings en aanvragen voor reformatten al binnen stroomden. “Hier hebben we direct actie op ondernomen” vervolgt Kolleman. “We produceren al meerdere jaren vertical video en met de komst van dit platform zien we de vraag explosief stijgen. Daar willen wij natuurlijk graag een passende oplossing voor bieden.”


Toepasbaar op alle content

Het team zorgt ervoor dat niet alleen high-end commercials, maar nagenoeg alle soorten video’s meegenomen kunnen worden in het reformatten, aldus Kolleman. "Om de content op een goede manier te reframen, en bijvoorbeeld ook de audio en alle supers op maat te maken, is zowel technische kennis als creativiteit nodig. Onze ervaring is dat vrijwel alle content zich op een verticale manier laat vertalen.”