Malieveld gereserveerd voor Generation Discover

05-10-2017 (13:42) - Creatie

Vijf dagen lang kunnen jongeren op het Malieveld op ontdekkingsreis in de wereld van morgen tijdens Generation Discover festival. Een uitgelezen kans om de mogelijkheden van wetenschap en technologie te ontdekken. 
 
Het is de tweede keer dat het festival wordt gehouden. Het is een initiatief van Shell, dat samen met zijn partners jongeren spelenderwijs in aanraking wil laten komen met wetenschap en technologie. Het festival is vandaag geopend en duurt nog tot en met aanstaande zondag 8 oktober. De organisatie verwacht zo’n 30.000 bezoekers te mogen verwelkomen. 
 

bright ideas challenge

Op de eerste dag van het festival vond de prijsuitreiking plaats van de bright ideas challenge, waarbij de kinderen werden uitgedaagd om oplossingen op het gebied van energie, water en voedsel te bedenken. De jury van deze challenge bestond uit nobelprijswinnaar en energie-expert prof. Ben Feringa, waterexpert NénéBarry, voedselexpert Atze Jan van der Goot, YouTube-sensatie Dylan Haegens, en acteur en presentator Buddy Vedder.
 

ontdekkingsreis

De vijf dagen durende ontdekkingsreis neemt leerlingen, leraren, (groot)ouders en andere geïnteresseerden mee langs verschillende futuristische Domes in de wereld van morgen. Ze kunnen onder meer energie opwekken door te dansen op een kinetische dansvloer, bouwen aan de stad van de toekomst, een cybercrime oplossen en racen met een zoutwaterauto. Het festival is geheel gratis, maar je moet nog wel even een kaartje aanvragen.
 
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.