MINI lanceert woonconcept tijdens Salone di Mobile

17-04-2018 (10:41) - Creatie

MINI heeft de krachten gebundeld met het Londense architectenbureau Studiomama. Het woonconcept dat zij presenteren op de Salone di Mobile, wil een samenwerking tussen bewoners en architecten mogelijk maken, terwijl in Shanghai op dit moment al meer dan vijftig appartementen worden gebouwd.


Volgens automerk MINI kun je met een paar vierkante meter al goed aan de slag om te zorgen voor een aantrekkelijke en leefbare ruimte, ook volgens het principe MINI LIVING- BUILT BY ALL. Het is de derde keer dat MINI op de Salone del Mobile presenteert. Esther Bahne, Hoofd MINI Brand Strategy and Business Innovation "MINI LIVING biedt creatieve oplossingen voor samenleven en samenwerken in de stad, op kleine schaal maar met veel mogelijkheden en grote flexibiliteit. Ons eerste grote complex, bestaande uit meer dan vijftig appartementen en publieke/gemeenschappelijke ruimten op een dubbel zo groot oppervlak, wordt momenteel in Shanghai gebouwd. Net als bij BUILT BY ALL bepalen de bewoners hoe hun ruimte eruit ziet."

 


mensen centraal

Oke Hauser, Creative Lead MINI LIVING: "MINI LIVING – BUILT BY ALL plaatst de mens weer centraal in het ontwerpproces en laat hem een actieve bijdrage leveren. We geloven dat de kwaliteit van woonruimte bepaald wordt door de mate waarin de bewoners zich met hun woning identificeren."


Bezoekers aan de DesignWeek van Milaan kunnen de voordelen van MINI LIVING voor de toekomstige bewoners zelf ervaren. Ze kunnen vier voorbeelden van woonconcepten ervaren op ware grootte en elke woonruimte heeft een oppervlakte van slechts vijtien tot twintig vierkante meter. De benadering van het design maakt het mogelijk dat elke eenheid de persoonlijkheid van de bewoner weerspiegelt terwijl die tegelijk de multifunctionaliteit en flexibiliteit van het concept benadrukt. De vier woonruimtes sluiten aan op een gemeenschappelijke ruimte met een keuken, fitnessruimte en een atrium. De installatie maakt gebruik van de bestaande structuur van een gebouw en geeft die aanvullende functies.