Natwerk's Frank Ruwe ook succesvol met streetart

09-10-2018 (09:51) - Creatie

Kunstenaar en reclameman Frank de Ruwe timmert aan de weg als straatkunstenaar. Zijn alter ego Streetartfrankey heeft sinds kort een eigen plekje in de PS van de week van het Parool, waarin elke zaterdag een nieuw werk te zien is.


De Ruwe: “Ik pak iets wat ik herken en geef daar een twist aan. Dat zet op een leuke manier je brein ‘aan.’ Alleen maar herkenbaar of alleen maar raar werkt niet. Maar een combinatie tussen die twee wel. Dat proberen we bij Natwerk ook altijd te doen. Maar het heeft ook wel met spontaniteit te maken. Ik bedenk ook zelden iets van tevoren. Meestal valt iets mij op wanneer ik door de stad loop of fiets. Daar krijg ik dan een ideetje van dat ik thuis ga uitvoeren. Alles wat ik plaats komt uit mijn eigen keuken, letterlijk.” 

 

Natwerk en streetart

“Natwerk helpt merken aan grotere populariteit maar dat doen we vaak door mensen een glimlach te bezorgen. Met precies dezelfde missie werk ik aan mijn straatkunst. Als er mensen voorbijlopen en even moeten lachen, is een werk voor mij geslaagd" zegt de Ruwe. Het werk is te zien op Instagram en elke week in het Parool