Nederlandse film DO NOT HESITATE geselecteerd als Oscarinzending

Nederlandse film DO NOT HESITATE geselecteerd als Oscarinzending

05-10-2021 (15:14) - Creatie

DO NOT HESITATE van regisseur Shariff Korver en geproduceerd door Lemming Film is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden naar de Academy Awards in de categorie International Feature Film.
 
DO NOT HESITATE werd uit 14 aanmeldingen gekozen door een selectiecommissie bestaande uit 17 afgevaardigden van verschillende filmbrancheverenigingen en organisaties in de Nederlandse filmindustrie. Op 21 december maakt de Academy de shortlist bekend en op 8 februari worden de nominaties in alle categorieën bekendgemaakt. De 94e Oscaruitreiking vindt plaats op 27 maart 2022.
 

Shariff Korver

De film vierde eerder dit jaar zijn wereldpremière binnen de Internationale Competitie van het prestigieuze Tribeca Film Festival in New York en was in september te zien op het Nederlands Film Festival. Het is de tweede speelfilm van Shariff Korver. Zijn debuutfilm Infiltrant, met een hoofdrol voor Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar, ging in 2014 in première tijdens het Toronto International Film Festival. Daarnaast regisseerde Shariff ook verschillende televisieseries waaronder Fenix (2018) en Temple (2019).
 
De film is geproduceerd door Erik Glijnis, Leontine Petit en Emily Morgan van Lemming Film (Pleasure(2021), Dead & Beautiful (2021), Monos (2019), Zama (2017) en The Lobster (2015)) in coproductie met het Griekse Heretic en de NTR, en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO, TrustNordisk, Greek Film Center, EKOME en Creative Europe.
Distributeur September Film brengt de film op 11 november 2021 uit in de bioscoop.