Nieuw vierdaags festival PROTO in Zwolle

07-06-2018 (15:11) - Creatie

Van 5 tot en met 8 juli vindt in de binnenstad van Zwolle op verschillende locaties PROTO plaats. Een nieuw vierdaags festival waarin de afstudeerders van de creatieve mbo- en hbo-opleidingen in Zwolle hun werk laten zien.


Verspreid over verschillende locaties als Museum de Fundatie, de Grote Kerk en Theater Odeon zijn er tentoonstellingen, lezingen, wandelingen, modeshows en andere festiviteiten. Tijdens PROTO trekt het creatieve onderwijs op met de Architectuur Biënnale Zwolle die in datzelfde weekend plaatsvindt.

 

creatieve industrie

In en rond Zwolle zijn een groot aantal mensen werkzaam in de creatieve industrie. Met ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle, Cibap Vakschool voor verbeelding en de creatieve opleidingen van het Deltion College, Landstede MBO en Hogeschool Windesheim zijn er binnen Zwolle een groot aantal opleidingen die voor deze industrie opleiden. Allemaal laten zij ieder jaar in de eerste helft van juli hun afstudeerders aan de buitenwereld zien, en dit jaar voor het eerst onder een gezamenlijke vlag: PROTO.