Nxt Museum begint art wellness sessies

Nxt Museum begint art wellness sessies

08-07-2021 (15:03) - Creatie

Nxt Museum lanceert in samenwerking met People's Place Gym van 30 juli tot en met 2 augustus Rewire Sessions: wellness sessies in een artistiek audiovisueel landschap van projecties en geluid door kunstenaar Albert van Abbe die gebaseerd zijn op ademhaling, beweging en hypnomeditatie. De sessies duren één uur en zijn onderdeel van het publieke programma van Nxt Museum en vinden plaats binnen Nxt Stage, de grootste ruimte van het museum en een platform voor vernieuwende performances en audiovisuele kunst.

In Nxt Stage word je in een 360 vierkante meter projectie-oppervlakte als canvas voor hypnotiserende video-projecties meegenomen in een wereld van meeslepende kleuren en geluiden door een gerenommeerde People's Place mindfulness trainer. In een uur ga je van een meditatie naar rustige yogaflow eindigend met ademhalingstechnieken.
 

Sessies

De sessies zijn vormgegeven in samenwerking met kunstenaar en DJ Albert van Abbe, die je tijdens de Rewire Sessions een voorproefje geeft van zijn nieuwe album. NONDUAL, in samenwerking met Studio ANF Berlin, is een abstracte, grenzeloze concertervaring gecreëerd door middel van generatieve audio- en visuele technologie; Vloeiende kleuren overspoelen het projectieoppervlak en golven over het scherm in hoge-resolutie. Kijkers worden meegesleept in een steeds veranderend, onvoorspelbaar canvas.


Publiek programma

Rewire Sessions is onderdeel van het publieke en educatieve programma van Nxt Museum, waar bezoekers worden uitgenodigd om dieper in te gaan op mediakunst en via online en fysieke programma's het snijvlak van oude en nieuwe media, technologie en wetenschap kunnen ontdekken.

Tickets zijn verkrijgbaar voor 20 euro per persoon.

Rewire Sessions
Vrij 30 juli: 08:00 - 09:00
Zat 31 juli: 08:30 - 09:30
Zon 1 aug: 21:00 - 22:00
Ma 2 aug: 21:00 - 22:00