OnePlus en FCB Amsterdam laten exclusieve kunstwerken stelen

26-10-2020 (17:35) - Creatie

Onlangs introduceerde het wereldwijde smartphonemerk OnePlus zijn eerste product uit de nieuwe, betaalbaardere smartphoneserie: de OnePlus Nord. Het toestel is uitgerust met alle essentiële onderdelen die nodig zijn voor de ultieme smartphone voor dagelijks gebruik. Om een jonge, creatieve generatie te bereiken werkten FCB Amsterdam en OnePlus samen met Belgische designer Vexx, die vier OnePlus Nord’s omtoverde tot exclusieve kunstwerken.
 
Er was alleen een probleem, de vier kunstwerken zijn door dieven uit de kluis van OnePlus gestolen. Zo werd de community van Vexx en OnePlus uitgedaagd om deel te nemen aan de Art Heist, waarmee je tijdens een intensieve klopjacht op Instagram op zoek moet gaan naar de dieven en de zes exclusieve kunstwerken.
 
Binnen het Instagram kanaal van OnePlus vond de speurtocht plaats met behulp van 12 carrousels. Achter deze carrousels ontvouwde 12 stedelijke werelden, panorama's met allerlei hints en bovenal, de dieven met de telefoons.
 

Credits 

Klant: OnePlus

Verantwoordelijk: Kate Parkyn, Celina Shi, Mingming Yang, Wendy Hsieh, Sébastien Broekhoven, Nigel Rijkhoek, Thomas de Koning en Kayee Lam

 

Bureau: FCB Amsterdam

CCO: Massimo van der Plas

Concept: Michael Kouwenhoven, Dimitri Hubregtse, Viet Ta Trong

Digital Planner: Bram Draaijer

Account: Miranda Honselaar, Fabienne Molleman

Fotografie: John Spijker

Beeldbewerking: Francois Veraart, John Spijker