Stichting Kunstweek publiceert Top 100

02-01-2018 (10:55) - Creatie

De honderd belangrijkste Nederlandse kustverzamelaars kunnen zich weer opmaken voor een eervolle vermelding in de Top 100 die Stichting Kunstweek samenstelt. De lijst is gepubliceerd op de website van de stichting. Het is de vijfde keer dat de lijst is samengesteld. 
 

500 miljoen euro

In Nederland wonen ruim zeshonderd particuliere kunstverzamelaars die een collectie met een waarde van minimaal honderdduizend euro bezitten. Honderd van hen hebben een collectie die zeshonderdduizend euro of meer waard is. De totale waarde van de collecties van de verzamelaars in de top 100 bedraagt meer dan vijfhonderd miljoen euro. De collecties bestaan niet alleen uit schilderijen, maar ook uit grafisch werk, glaswerk, keramiek, fotografie, video's, tekeningen, kleine tot zeer grote beelden, monumentaal werk en toegepaste kunst.
 

14 verschuivingen

De lijst is alfabetisch gerangschikt. Er is dus geen absolute nummer 1. Er zijn veertien verschuivingen plaatsgevonden ten opzichte van vorig jaar. Stichting Kunstweek zal volgend jaar de zesde, dan weer geactualiseerde editie van de top 100 levende Nederlandse kunstverzamelaars publiceren en daarin de reacties op de nu bekend gemaakte opsomming verwerken.