Studenten circusopleiding figureren in campagnebeeld Circolo 2018

26-01-2018 (09:53) - Creatie

Het campagnebeeld voor Circusfestival Circolo 2018 is bekend. Op drie kleurrijke beelden figureren drie studenten van de Fontys circusopleiding ACaPA. In spectaculaire posities sieren ze de skyline van Tilburg.
 
Circolo vindt voortaan plaats in Tilburg. Het grootste circusfestival van Nederland heeft ook haar kantoor verplaatst naar theater De NWE Vorst. Tilburg is de stad van de makers, de podiumkunsten en de circusopleiding van Fontys. Circus komt voort uit dezelfde tradities als de kermis en het Gipsy Festival; evenementen waar Tilburg een hechte band mee heeft. Kortom, een plek waar Circolo erg thuis is.
 

Groots festival

Festival Circolo is het grootste circusfestival van Nederland met modern circus: een cross-over van circustechnieken met moderne dans, (live) muziek, vormgeving en beeldende kunst. De voorstellingen hebben een complete verhaallijn en zijn dus niet te vergelijken met de losse acts in een traditioneel circus.
 

Herstvakantie

In de herfstvakantie zal Circolo voor het eerst te bezoeken zijn in het Tilburgse Leijpark. Tien dagen lang het decor voor een vrij toegankelijk festivalterrein. De bezoeker betaalt per voorstelling. Daarnaast kan er op het terrein gegeten en gedronken worden en zijn er workshops, leuke activiteiten voor kinderen en kunstzinnige kermisachtige attracties.
 
In de oneven jaren is er een kleinschaliger vijfdaags programma in Theaters Tilburg, De NWE Vorst en de Fontys Hogeschool. Naast een publieksfestival is Circolo ook een belangrijke showcase van en internationaal platform voor artiesten, theater- en festivalprogrammeurs en jong talent.