#tagged Official Webby Awards Honoree

04-04-2018 (11:27) - Creatie

De korte film #tagged, een productie van digital agency VERTOV, is uitgeroepen als Official Webby Awards Honoree in de categorie ‘Art & Experimental’. De online film belicht het contrast tussen de lieflijke intimiteit en de verwoestende kracht van social media - verteld vanuit het perspectief van de smartphone van een 14 jarig meisje. 


VERTOV maakte de film in eigen beheer, in samenwerking met NPO 3LAB en De Week van de Mediawijsheid, met als doel om de discussie over de rol van devices en social media in ons leven aan te wakkeren onder jeugd, ouders en leerkrachten. De film is inmiddels in competitie van meer dan 20 internationale filmfestivals geselecteerd en heeft 2 belangrijke prijzen gewonnen: Best International Short Film bij Dublin Web Fest en de Humanity Award bij New Renaissance Film Festival (London/Amsterdam).


vanuit passie gemaakt

Scenarist en regisseur van de film, Martijn Winkler: ‘Dit is een geweldige eer. Deze film hebben we echt vanuit passie gemaakt, met een cast en crew die belangeloos meewerkte, in de hoop dat we een bijdrage konden leveren aan betere bewustwording rond social media, en de invloed van onze devices op ons dagelijkse leven. Een vermelding als Honoree bij de Webby Awards is niet alleen buitengewoon eervol, maar het helpt ons ook in onze missie om deze film over de wereld aan een publiek te tonen.'

Bekijk de trailer hieronder of hier de hele film:

 

#tagged - trailer from VERTOV digital storytelling on Vimeo.