VIRTUE en Irene Basqué maken drie korte films Our Sisterhood voor Pandora

09-06-2021 (12:21) - Creatie

VIRTUE, het creatieve bureau van VICE, en  filmmaker Irene Baqué lanceren de nieuwste internationale campagne voor sieradenmerk Pandora, waarbij de onschatbare waarde van vrouwen die elkaar aanmoedigen ten behoeve van kracht, weerbaarheid en zelfvertrouwen, wordt belicht en gevierd.
 
De door bekroonde film regisseur Irene Baqué geregisseerde driedelige korte filmreeks toont drie verschillende groepen vrouwen die laten zien wat verschillende vormen van ‘sisterhood’ betekenen voor vrouwen op verschillende momenten in het leven en hoe deze relaties hen helpen groeien en ontwikkelen. 
 
“Ik hoop met dit werk een stem te geven aan deze vrouwen en de belangrijke kwesties en onderwerpen waarover gesproken moet blijven worden zodat we een positieve verandering teweeg kunnen brengen in onze wereld,” zegt Baqué.  “Deze vrouwen halen kracht uit zichzelf en de gemeenschap die zij samen hebben en zijn het bewijs hoe ontzettend belangrijk het is om vrouwen om je heen te hebben.”  
 

The Blue Tits

Een van de korte films, Soul Swimmers, gaat over The Blue Tits; een 15-koppige groep vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden die worden samengebracht door hun collectieve liefde voor buiten zwemmen. Ze komen niet alleen samen voor een verfrissende duik in het koude water maar ook om elkaar te steunen in hun respectievelijke uitdagingen in het leven. 
 
Sister Sounds gaat over Creole Cutsan, een volledig vrouwelijk collectief dat bestaat uit DJs en creatieven die het geluid van hun Caribische achtergrond vieren. Hun passie voor het ontdekken van hun Caribische identiteit door platen en muziek is wat hen samenbrengt. Samen creëren zij een veilige plek om elkaar te helpen leren en ontdekken.
 
For Generations toont vier generaties vrouwen uit dezelfde familie die elkaar door helpen met de uitdagingen die komen kijken bij moederschap. De korte film legt vast hoe Chaneen, moeder van twee dochters, zich door het moederschap heen navigeert met behulp van de band met de vrouwen in haar familie.
 
Rozina Bashir, Senior Strategist at VIRTUE: “Ons doel voor deze campagne was om samen te werken met vrouwelijke schrijvers en filmmakers en hen een platform te geven om content te creëren met een focus op echte vrouwen en echte interesses. Wij hopen dat deze korte films laten zien hoe vrouwen elkaar iedere dag steunen, aanmoedigen en vieren en hiermee vrouwen wereldwijd inspireren.”