Audi en FAW gaan elektrische auto’s in China produceren

15-10-2020 (10:41) - Economisch

Audi breidt zijn aanwezigheid in China verder uit en gaat elektrische auto’s in het land produceren. Audi en FAW hebben een intentieverklaring ondertekend voor de gezamenlijke productie van elektrische auto’s op basis van het PPE-platform in China.
 
Audi gaat het Premium Platform Electric (PPE), dat het merk in samenwerking met Porsche ontwikkelde, ook in China introduceren. Diverse volledig elektrische Audi-modellen voor de Chinese markt worden vanaf 2024 op dit nieuwe PPE-platform geproduceerd. De plannen voor de nieuw op te richten onderneming worden momenteel verder uitgewerkt. De productiestart is voorzien voor 2024.
 
De productie van Audi’s in China is al begonnen. Samen met FAW produceert het merk daar al de elektrische Q2L e-tron en de A6L TFSI e plug-in hybride. Aanvullend wordt de Audi e-tron, die voorheen in China geïmporteerd werd, sinds september ook lokaal geproduceerd in Changchun.
 
Als onderdeel van de FAW-VW joint-venture produceert Audi nu al op vier locaties in China: in Changchun, Foshan, Tianjin en Qingdao. De totale Chinese productiecapaciteit bedraagt momenteel zo’n 700.000 auto’s per jaar.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing