BCD Travel koopt meerderheidsbelang Japanse Hitachi Travel

02-07-2019 (11:09) - Economisch

BCD Travel neemt het Japanse Hitachi Travel over. De twee bedrijven tekenden een overeenkomst waardoor BCD Travel nu hoofdaandeelhouder is de Japanse activiteiten van partner Hitachi Travel. De aankoop geeft BCD Travel een controlerend belang in een van de belangrijkste zakenreismarkten in de regio Azië-Pacific.  
 
'Deze investering is het resultaat van een zorgvuldige lange termijnsplanning en bewijs van onze betrokkenheid in Azië-Pacific', aldus Greg O’Neil, president van BCD Travel Asia Pacific. 
 
Hitachi Travel Bureau is een van de grootste reismanagementbedrijven in Japan. Het heeft een jaaromzet van meer dan 330 miljoen dollar, kantoren in Japan en China en meer dan 280 medewerkers. Kazuhiko Otani, de huidige president van Hitachi Travel Travel blijft aan het roer van de BCD in Japan. Hij heeft meer dan drie jaar lokale ervaring en diepgaande kennis van de industrie. Otani is verantwoordelijk voor BCD’s groeistrategie in de veelbelovende markt.
 

Nieuwe zakelijke kansen

'Ons meerderheidsbelang in Japan ondersteunt onze agressieve acquisitiestrategie', zegt John Snyder, president en CEO van BCD Travel. 'We groeien in markten waar de vraag naar zakelijke reisdiensten toeneemt en waar onze klanten ons willen hebben. Deze overname opent voor ons de deur naar nieuwe zakelijke kansen in een van de meest unieke reismarkten ter wereld.'
 
BCD Travel helpt organisaties om hun reisbudgetten zo effectief mogelijk in te zetten. De investering in Japan is de laatste in een meerjarige reeks van overnames en uitbreidingen. Andere meerderheidsinvesteringen en acquisities omvatten reisorganisaties in Brazilië, China, Hong Kong, Polen en Colombia.
 
Foto: Kazuhiko Otani
 
 
 
 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing