Belgische banking app Cake breidt uit naar Nederland

Belgische banking app Cake breidt uit naar Nederland

28-09-2021 (11:48) - Economisch

De Belgische banking app Cake, een bankonafhankelijke en gratis banking app die gebruikers in staat stelt om meerdere rekeningen van verschillende banken te koppelen voor een totaaloverzicht van hun financiën, lanceert op de Nederlandse markt. Vanaf vandaag kunnen Nederlandse consumenten de banking app downloaden waarmee ze bankrekeningen kunnen bundelen, meer grip krijgen op hun uitgavenpatroon en via het cashback-programma geld kunnen verdienen.
 
In ruil voor cashbacks en het kosteloze gebruik van de app geven gebruikers Cake toestemming om gebundeld en geanonimiseerd hun transactiegegevens te gebruiken voor commerciële doeleinden. Daarnaast krijgen actieve gebruikers van de app ook een deel van de inkomsten van Cake. Sinds de lancering heeft Cake een bedrag van 539.024 euro aan Cake Rewards uitgekeerd aan gebruikers, wat neerkomt op gemiddeld 2,26 euro per gebruiker per maand. De uitbreiding naar Nederland is een eerste grote internationale stap in de ambitie van Cake om de bankrekeningen van elke Europeaan van grotere toegevoegde waarde te laten zijn.
 

Grote verwachtingen

Begin 2020 werd banking app Cake geïntroduceerd op de Belgische markt. Anderhalf jaar na dato beschikt de app in België over 121.291 gebruikers en zijn er ruim 151 miljoen transacties tegen een totale waarde van meer dan 36 miljard euro door de app verwerkt. Voor de Nederlandse markt wordt eenzelfde positieve belangstelling verwacht. "In Nederland heerst een sterke innovatieve start-up cultuur en een grote interesse in opkomende fintech start-ups. Onze verwachting is dan ook dat wij veel Nederlanders voor Cake zullen weten te enthousiasmeren", zegt Davy Kestens, Founder en CEO. "Deze interesse en het vertrouwen in innovatieve vormen van bankieren blijkt ook al uit de cashbackpartners die wij onlangs voor de Nederlandse markt hebben mogen verwelkomen, waaronder de welbekende schoenenketen vanHaren. Wij zullen dan ook sterk blijven inzetten op een consistente uitbreiding van ons diverse partnernetwerk."
 

Bankingmogelijkheden voor consument en bedrijfsleven

Op het moment dat een consument zijn of haar bankrekening koppelt aan Cake, kan de app alle inkomsten en uitgaven analyseren en categoriseren. Zo maakt de app inzichtelijk wat gebruikers bijvoorbeeld uitgeven aan kleding, eten en verzekeringen, maar ook hoeveel er werd gespaard en wat het beschikbare budget is. Een tweede functionaliteit van de app is dat Cake via commerciële partners gebruikers op bepaalde aankopen automatische cashbacks in de vorm van geld kan geven. Anderzijds biedt Cake ook B2B-oplossingen, zo is er Cake for Business, het marketingplatform dat dankzij geanonimiseerde transactiegegevens van Cake-gebruikers bedrijven unieke mogelijkheden biedt om (potentiële) klanten met promoties te bereiken en om accurate en realtime inzichten en statistieken over hun markt, concurrenten en klantensegmenten te verwerven.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing