bunq bereikt de mijlpaal van € 1 miljard aan deposito's

bunq bereikt de mijlpaal van € 1 miljard aan deposito's

28-04-2021 (07:00) - Economisch

De Europese challenger bank bunq heeft € 1 miljard aan gebruikers deposito's bereikt. Het deposito bedrag is voor het tweede jaar op rij meer dan verdubbeld - in 2019 groeiden de deposito’s van gebruikers van € 211 miljoen naar meer dan € 433 miljoen. Dit bevestigt de behoefte van consumenten aan eenvoudig 24/7 online bankieren, tijdens een zeer bewogen jaar dat traditionele banken uitdaagde.
 
Met de snelle groei van het aantal gebruikers, breidt bunq zijn activiteiten uit naar Duitsland door een nieuw kantoor in Keulen te openen en lokale IBAN’s (International Bank Account Numbers) te introduceren, zodat Duitse klanten optimaal kunnen genieten van hun bunq bankrekening.
 
In Duitsland wonende bunqers kunnen voortaan een Duitse IBAN krijgen. Dit stelt hen in staat om hun bunq-account te gebruiken voor alle betalingen, automatische incasso's, het ontvangen van hun salarissen en de Payment Sorter - probleemloos en zonder zich zorgen te hoeven maken over eventuele IBAN-discriminatie.
Alle IBAN's voor in euro luidende bankrekeningen binnen de Single Euro Payments Area (SEPA) moeten gelijk worden behandeld en universeel worden geaccepteerd, maar in de praktijk is discriminatie van buitenlandse IBAN's in SEPA-landen gemeengoed. Naast het lanceren van lokale IBAN's voor Duitse gebruikers, heeft bunq zich aangesloten bij de organisatie acceptmyiban.org, waar gebruikers die IBAN-discriminatie ondervonden, dit gemakkelijk en veilig kunnen melden bij de juiste autoriteiten.
 
Ali Niknam, CEO en oprichter van bunq, zegt: “We zijn erg blij met het vertrouwen van onze klanten die de bunq app gebruiken om hun leven gemakkelijker te maken. Met een lokale IBAN krijgen onze Duitse klanten nu ook de volledige bunq-ervaring! "
 
Duitsland is nog maar het begin; bunq heeft plannen om in de nabije toekomst ook in andere landen lokale IBAN's aan te bieden. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing