CR5 Group neemt SLOOPdeCRISIS.nl over

12-12-2018 (17:38) - Economisch

De CR5 group uit Groningen heeft het bedrijf SLOOPdeCRISIS, bekend van het RTL TV programma “Een dubbeltje op zijn kant”, overgenomen. Een logische stap voor ondernemer Jack van der Steen. De CR5 group heeft hierdoor zijn achterban aanzienlijk vergroot. Ruim 1 miljoen Nederlandse huishoudens staan nu ingeschreven bij de onderneming. Met 2 merken wordt er nu primair gewerkt: groepsveiling.nl en SLOOPdeCRISIS.nl. 


Door een grote groep consumenten bij elkaar te brengen, worden betere prijzen, tarieven en voorwaarden geregeld bij de leveranciers. Dat is wat de CR5 group doet voor meerdere producten. De eerste doelstelling (in 2009) was en is nog steeds: zorgen dat de consument minder gaat betalen voor stroom en gas. De CR5 group organiseert veilingen voor grote groepen consumenten, waar de leveranciers tegen elkaar bieden. Tot het beste bod overblijft. Van dit aanbod kunnen de consumenten, die ingeschreven staan, dan profiteren. Een gratis service, waar vele duizenden mensen gebruik van maken.


Deze veilingen organiseert de CR5 group met en voor diverse mediapartijen zoals NRC Media, Wegener, Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Zo creëerde dit bedrijf een grote achterban van vele tienduizenden huishoudens verspreid over heel Nederland. In 2012 werd er een grote deal gesloten met de ANWB waarvoor meerdere energieveilingen werden georganiseerd. De community die hiermee bereikt werd was meer dan 4 miljoen. Daarna volgden vele andere partijen zoals EBAY (Marktplaats), TMG/De Telegraaf, De Persgroep, Sanoma en de Consumentenbond. 


Na het 1e product “energie” in 2009, kwamen er steeds meer producten in het assortiment van het veilingplatform. Onder meer Zorgverzekering (2011), Mobiele telefonie (2013), Internet (2013), Private AutoLease (2014), E-bike lease (2016) en CV-ketels (2017). 


Oorsprong

Jack van der Steen , oprichter van de CR5 group, begon in 2009 met zijn bedrijf groepsveiling.nl. In 2012 stapte de Groningse investeringsmaatschappij INVESTION in. Zij namen een belang en hielpen mee in de versnelde groei van de onderneming.


Over CR5 group

Het op creatieve wijze creëren van betere condities in concurrerende, soms complexe markten, dat is wat we doen. Groepsveiling.nl is, samen met SLOOPdeCRISIS en maandprijs.nl de Nederlandse tak van de CR5 group. Achter de onderneming, met activiteiten in Nederland en Spanje zitten mensen, met uitgebreide ervaring in zowel de markt van internet, mobiele telefonie, cv-ketels, private lease, zorg, energiebesparing, als ook in de energielevering. Jack van der Steen, oprichter van CR5 group:  “In diverse markten zijn aanzienlijk betere condities relatief eenvoudig te behalen. Daar zijn wij goed in, zeker als we de kracht van een grote groep consumenten weten te bundelen”.


Toekomst

Vooruitkijkend zal de CR5 group haar aandacht richten op de verdere uitbouw en verbetering van de producten en deals die ze aanbiedt aan haar grote achterban. Zoals zij al sinds 2009 doen. Met de overname van SLOOPdeCRISIS zal het bereik van de CR5 group worden uitgebreid tot meer dan 1 miljoen huishoudens. Een aanzienlijk deel van de Nederlandse markt, waarvoor zij hun best blijven doen om de beste deals te creëren. 


Bureaus

Media

Marketing