Etrias neemt De Schoenenfabriek over

08-05-2017 (15:49) - Economisch

Webwinkelketen Etrias Lifestyle Stores heeft per direct online schoenenwinkel www.deschoenenfabriek.nl overgenomen. Met deze overname wil het webwarenhuis haar positie als omnichannel retailer in de schoenenbranche versterken.

De Schoenenfabriek werd in 2013 opgericht door Berend Ziengs in Groningen. Het bedrijf bestond uit een fysieke winkel en een webshop. Als snel werden meerdere vestigingen geopend in onder andere Leeuwarden en Zwolle. De Schoenenfabriek verkocht veelal opvallende en exclusieve schoenen in een industriële omgeving. Het bedrijf wilde zich bewust onderscheiden van de meer traditionele schoenenwinkels. Dit concept werd geroemd en bekroond met verschillende prijzen zoals de Best Customer Experience. Deze strategie heeft echter niet kunnen voorkomen dat het bedrijf in maart van dit jaar failliet werd verklaard. 

doorstart
Etrias heeft de webwinkel uit de failliete boedel overgenomen en werkt momenteel aan een doorstart. Het management van Etrias noemt De Schoenenfabriek een waardevolle toevoeging voor Etrias Lifestyle Stores dankzij het onderscheidende assortiment en de uitstekende klantbeleving. De meeste merken die bij De Schoenenfabriek werden verkocht zullen ook in de fysieke winkel van Etrias in Vught worden aangeboden.

op overnamepad
Etrias Lifestyle Stores nam de afgelopen jaren al verschillende webwinkels over om aan haar portefeuille toe te voegen. Zo werd begin 2016 online schoenenspeciaalzaak Onlybrands.nl overgenomen en werd in augustus van afgelopen jaar Tennisplanet gekocht. Deze winkels zijn inmiddels volledig geherstructureerd en in de Etrias huisstijl voortgezet. Etrias heeft inmiddels één fysieke winkel en meer dan 70 specialistische webwinkels waarin een breed scala consumentenartikelen wordt verkocht in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing