FiveX haalt 300.000 euro binnen voor internationalisering

FiveX haalt 300.000 euro binnen voor internationalisering

21-09-2021 (14:24) - Economisch

De in Amsterdam gevestigde start-up FiveX heeft een investering van 300.000 euro binnengehaald. Het platform bestaat inmiddels twee jaar en biedt e-commerce verkopers inzicht in de markt en hun eigen business. Met slimme automatiseringen worden bedrijfsprocessen, zoals klantcontact en assortiment optimalisatie, eenvoudig gemaakt.
 
FiveX richt zich op online retailers die serieus willen groeien. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met online marketplaces. Oprichter Kevin van der Eijk en engineer Nicky Kouffeld zijn blij met de investering. "We kunnen nu het juiste team aantrekken om FiveX klaar te maken voor verdere internationalisering."
 

Internationalisering

De internationalisering zal op meerdere manieren worden gerealiseerd. Een belangrijke aankoop was bijvoorbeeld de domeinnaam FiveX.com. Ook wordt op dit moment het systeem vertaald in verschillende talen. Uitbreiding van de integraties met verschillende marketplaces- en webshopvarianten behoren tot de volgende stappen. Momenteel heeft FiveX integraties met Bol.com, Amazon, Woocommerce, Magento en Presta Shop.
 

Investeerders

FiveX is meerdere keren benaderd door investeerders. "Maar tot nu toe hebben we altijd de boot afgehouden. Dit was het juiste moment en the right fit. De investeerders en oprichters van het bedrijf VONQ hebben veel ervaring in het opbouwen van het juiste team en internationalisering."
 

Team uitbreiden

Met de investering komen er ook een aantal rollen beschikbaar voor talentvolle en gedreven sales en development rollen. Het is vanaf nu mogelijk om te solliciteren op deze functies.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing