Freshworks stijgt naar 16e plek in Forbes Cloud 100

21-09-2020 (13:41) - Economisch

Het Nederlandse Freshworks, het softwarebedrijf voor klantenbetrokkenheid, is gestegen naar een 16e plek in de Forbes 2020 Cloud 100, samen met andere visionairs uit de branche zoals Snowflake, Stripe en Asana. Het is het vierde jaar op rij dat Freshworks wordt erkend op deze lijst van de top 100 van particuliere cloudbedrijven wereldwijd, die Forbes samen met Bessemer Venture Partners en Salesforce Ventures heeft gepubliceerd.
 
“De sterk toenemende vraag naar cloudtechnologieën maakt de vermelding van Freshworks in de Forbes Cloud 100-lijst waardevoller dan ooit, en bewijst dat onze strategie onderscheidend is ten opzichte van anderen", aldus Girish Mathrubootham, CEO en oprichter van Freshworks. "Onze flinke sprong naar boven in de lijst is een bewijs van de creativiteit en het doorzettingsvermogen van ons hele team en de innovaties die we het afgelopen jaar hebben gemaakt - wat onderstreept dat technologie die gericht is op het opbouwen van ultieme klantrelaties nu belangrijker is dan ooit.”

Freshworks verscheen in 2017 voor het eerst in de lijst op nummer 95, sprong naar de 60e positie in 2018, werd nummer 40 in 2019 en staat dit jaar dus op de 16e plek van de Forbes Cloud 100. Het jurypanel, bestaande uit CEO's van publieke cloudbedrijven, beoordeelde vervolgens alle gegevens en selecteerde daarna de top 100 van particuliere cloudbedrijven wereldwijd. Tijdens het beoordelingsproces werd gekeken naar vier factoren: marktleiderschap (35%), geschatte waarde (30%), operationele statistieken (20%) en mensen & cultuur (15%).
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing