Jongeren bereid meer te betalen voor festivaltickets

Jongeren bereid meer te betalen voor festivaltickets

15-04-2021 (16:39) - Economisch

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden open mogen voor publiek, stijgt het vertrouwen onder jongeren dat zij dit jaar ook weer een festival kunnen bezoeken. Dit blijkt uit een onderzoek van studentenplatform StudeerSnel.nl in samenwerking met CM.com, onder meer dan 500 jongeren.
 
Bijna de helft van de jongeren begrijpt het als festivaltickets duurder worden: zes op de tien jongeren zijn bereid meer te betalen, één op de vier zelfs tot 25% meer. Opvallend is dat ruim één op de vijf jongeren zegt zich te willen vaccineren met als reden om een festival of evenement te mogen bezoeken. Ook verwacht bijna de helft van de jongeren dat tickets voor festivals duurder gaan worden omdat er veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

De bereidheid om meer te betalen voor een ticket is groot. Ruim zes op de tien jongeren wil dat doen, waarbij een op de vier zelfs tot 25% bovenop de normale prijs wil betalen. Een kleine groep, 2,5%, wil zelfs meer dan het dubbele betalen.

Liever geen mondkapje of 'bubbels'
Ondanks dat jongeren staan te trappelen om weer een festival te mogen bezoeken, bereid zijn meer te betalen voor een ticket en één op de vijf zich zegt te laten vaccineren met als belangrijkste doel een festival te bezoeken, zijn er ook barrières. Zo zegt bijna de helft van de jongeren dat het dragen van een mondkapje een reden is om niet naar een festival te gaan. 'Bubbels' of 'dansvakken' die festivalbezoekers beperken in hun bewegingsruimte kunnen ook rekenen op tegenstand: daarvan zegt vier op de tien dit te zien als een no go.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing