Knab start financieel vangnet voor zelfstandig ondernemers

Knab start financieel vangnet voor zelfstandig ondernemers

02-09-2021 (13:46) - Economisch

Knab introduceert met crowdsurance alternatief voor AOV bij zelfstandige ondernemers. Ondernemers kunnen zich vanaf vandaag via de Knab App aanmelden voor crowdsurance: een financieel vangnet van ondernemers onder elkaar voor het geval iemand arbeidsongeschikt raakt. Knab is de eerste bank in Nederland die dit alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering aanbiedt.
 
Knab introduceert crowdsurance in samenwerking met partner SharePeople. Nadine Klokke (CEO Knab): "Uit eigen onderzoek bleek dat 6 op de 10 van onze zakelijke klanten niet verzekerd is tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Vooral omdat ze de premie te hoog vinden en op zoek zijn naar een modernere manier van verzekeren. Crowdsurance is - behalve het voordelige - ook het sociale alternatief. Via dit vangnet helpen ondernemers elkaar direct zonder tussenkomst van verzekeraar of bank."
 

Crowdsurance

Elke ondernemer die op dit moment gezond en jonger dan 60 jaar is, kan zich aansluiten. De ondernemer kiest vooraf een netto inkomen dat hij of zij bij arbeidsongeschiktheid wil ontvangen. Wordt iemand uit de groep ziek? Na twee maanden heeft diegene – afhankelijk van het oordeel van de arbo-arts – recht op donaties van anderen uit de groep. Die donaties ontvangt de ondernemer maximaal twee jaar.
 

Ook zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen

In samenwerking met insurtechbedrijf Alicia komt Knab vandaag ook met zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen. Uit eerder onderzoek van Knab blijkt dat 5% van alle zelfstandige ondernemers minimaal één keer succesvol aansprakelijk is gesteld voor schade. Financieel Expert Oskar Barendse: "Zoals bij elke verzekering moet je goed kijken of het nodig is om je te verzekeren. Daarbij geldt de vuistregel dat je je niet moet verzekeren tegen eventuele schade die je makkelijk zelf kunt betalen. Maar uit ons onderzoek blijkt dat schadeclaims in bepaalde sectoren flink kunnen zijn. Zo was binnen de zakelijke dienstverlening 22% van de succesvolle claims (veel) hoger dan twee keer de maandomzet. Dan ben je wel blij als je hier via een bedrijfs- en/of beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor verzekerd bent."

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing