Luxaflex Nederland strijdt met Cordaid tegen malaria

10-02-2017 (12:25) - Economisch

Luxaflex Nederland en Cordaid werken samen in Malawi om malaria te voorkomen. Luxaflex® plaatst horren tegen de malariamug in gezondheidscentra en kraamklinieken. Daarnaast levert Luxaflex Nederland financiële steun aan scholen in Malawi, zodat kinderen goed onderwijs kunnen krijgen.


Malaria eist per jaar ongeveer 438.000 levens, waarvan het merendeel kinderen. Elke minuut bezwijkt er ergens ter wereld een kind aan malaria. En dat terwijl de ziekte inmiddels te behandelen en -nog beter- te voorkomen is. 'Dankzij de horren worden pasgeborenen en moeders tijdens hun verblijf in de klinieken niet gestoken. Met iets ogenschijnlijk simpels als een hor kun je het verschil maken tussen leven en dood. Het doet ons een groot plezier dat wij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van malaria', aldus Silvia Jagtenberg, Projectcoördinator PR, Communicatie & Media van Luxaflex Nederland.

bijdrage aan scholing
Na een geslaagd project in 2015 waarin Luxaflex® horren plaatste in diverse gezondheidsklinieken, zet het bedrijf de samenwerking met Cordaid voort. Behalve het voorkomen van malaria, draagt Luxaflex Nederland ook een steentje bij aan scholing.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing