Monitor Duurzaamheid: Enthousiasme voor circulaire economie neemt toe

Monitor Duurzaamheid: Enthousiasme voor circulaire economie neemt toe

11-06-2020 (15:56) - Economisch

Het enthousiasme voor de circulaire economie neemt toe. Consumenten staan steeds meer open voor Product-as-a-Service-diensten (PaaS). Dat blijkt uit de Monitor Duurzaamheid over het tweede kwartaal 2020 van ABN AMRO.
 
Vorig jaar verwachtte de helft van de consumenten de komende vijf jaar bij te gaan dragen aan de circulariteit, dat is nu opgelopen naar 70 procent. Dat de consument in de duurzame transitie een grotere een rol voor zichzelf ziet, is goed nieuws. In een circulaire economie staat behoud van waarde centraal: grondstoffen, materialen en producten worden zo lang mogelijk hergebruikt en de impact van de economie op de natuur wordt tot een minimum beperkt.
 
Uit onderzoek van onderzoeksbureau I&O Research blijkt dat veel Nederlanders de coronacrisis als een kans zien voor een duurzamere economie. De huidige problematiek zet ze aan het denken over hoe de samenleving en economie zijn ingericht en hoe dit in de toekomst anders kan. Bedrijven blijven niet achter bij het toegenomen bewustzijn van de consument op het vlak van duurzaamheid en circulariteit.
 
Download hier de volledige Monitor Duurzaamheid.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing