Ook Duitsland neemt TikTok onder de loep

Ook Duitsland neemt TikTok onder de loep

07-08-2020 (10:33) - Economisch

Donald Trump heeft donderdag alsnog een uitvoerend bevel getekend dat transacties met ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, verbiedt. Een soortgelijk decreet verbiedt transacties in de VS met WeChat, de berichtenapp van Tencent. Beide bevelen worden binnen 45 dagen van kracht.
 
De maatregel houdt geen echt verbod in, maar TikTok zou geen zaken meer kunnen doen met Amerikaanse adverteerders. Dat geldt dus nu ook voor WeChat, een app die ‘automatisch enorme hoeveelheden informatie van zijn gebruikers vastlegt’. De VS zien TikTok als een bedreiging voor de nationale veiligheid omdat het Chinese ByteDance verplicht is gegevens met de Chinese overheid te delen. ByteDance zegt dat dat niet het geval is doordat de internationale activiteiten gescheiden zijn.
 
Ook in Duitsland wordt scherper naar TikTok gekeken. Momenteel hebben één federaal ministerie en één staatshoofd een account op TikTok. Mogelijk moeten die worden verwijderd.
 
Vanwege zorgen over de veiligheid en gegevensbescherming overweegt het Federale Ministerie van Volksgezondheid (BMG) zich terug te trekken uit Tiktok. ‘We zijn momenteel volledig aan het onderzoeken of we Tiktok zullen blijven gebruiken,’ citeert Wirtschaftswoche een woordvoerster van het ministerie. Het ministerie heeft 60.000 volgers.
 

Emerce

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing