Peak Capital leidt investeringsronde startup GraphCMS

Peak Capital leidt investeringsronde startup GraphCMS

04-05-2020 (10:27) - Economisch

GraphCMS heeft een investering ontvangen van €2.5 miljoen, geleid door venture capital fonds Peak Capital. GraphCMS biedt een Headless Content Management Systeem (CMS) aan waarmee klanten sneller en goedkoper digitale producten kunnen lanceren. Naast Peak Capital participeren ook het Duitse fonds Paua Ventures en verschillende angel investors in de ronde. De investering zal worden gebruikt om de groei in Europa en de VS te versnellen.
 
GraphCMS biedt een Headless CMS-systeem aan waarmee web developers en digital marketeers content voor websites, apps en digitale applicaties vanuit één systeem kunnen beheren en publiceren. De oplossing is gebouwd op de populaire nieuwe GraphQL technologie. Door het gebruik van deze technologie biedt GraphCMS betere performance, schaalbaarheid en betrouwbaarheid dan andere CMS-systemen.
 
Het bedrijf werd in 2017 opgericht door Michael Lukaszczyk en Daniel Winter in het Duitse Gießen. Sinds 2017 is het bedrijf hard gegroeid: inmiddels wordt de software gebruikt door meer dan 30.000 developers en bedrijven wereldwijd, waaronder Unilever, Shure, Prym en Discovery. Ook werd er vorig jaar een tweede kantoor in Berlijn geopend. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing