PLUS start met pilot duurzaam vervoer voor bezorgservice

11-10-2017 (13:40) - Economisch

Met de  bakfiets Urban Arrow en een Stint Cargo test PLUS nieuwe manieren om op duurzame wijze boodschappen te bezorgen. De pilot is een uitbreiding op de huidige vloot van duurzame transportmiddelen. De vervoersmiddelen worden ingezet voor de reguliere e-commerce service en voor PLUS Express, een service waarbij bestellingen van klanten nog dezelfde dag worden bezorgd. 
 
 

Staand en fietsend bezorgen

In totaal nemen vijf PLUS supermarkten deel aan de pilot. Zij testen de bakfiets Urban Arrow en de Stint Cargo de komende maanden om te onderzoeken of ze naast de bezorgauto kunnen worden toegevoegd.  “De Stint Cargo bestuur je staand en is een stil vervoersmiddel. De bakfiets en de stint zijn allebei in te zetten in autovrije zones en een rijbewijs is niet nodig. Dat biedt veel voordelen”, zegt Tamara Smith-Zonneveld, Online/e-Commerce Manager bij PLUS Retail.  
 
 

PLUS Express

PLUS heeft inmiddels 240 supermarkten die PLUS Express aanbieden. Met deze service kunnen we in  een groot deel van Nederland consumenten en zakelijke klanten, die hun boodschappen online bestellen, nog dezelfde dag beleveren.  Een mijlpaal binnen de E-Commerce activiteiten van PLUS vormt ook de opening van het tweehonderdste PLUS Ophaalpunt bij PLUS Plantage in Utrecht begin oktober. Hier kunnen klanten terecht voor online bestellingen. Het eerste ophaalpunt werd in 2014 geopend en al snel volgden er meer, zowel in als buiten de winkels.
 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing