RAI Vereniging en AutomotiveNL samen sterk

10-07-2018 (11:49) - Economisch

Belangenorganisaties RAI Vereniging en AutomotiveNL gaan hun krachten bundelen. De fusie is gisteravond definitief bekrachtigd. Met de fusie ontstaat één krachtig platform voor ondernemers en instellingen actief in de ontwikkeling en productie binnen de auto- en truckindustrie.


Steven van Eijck, RAI Vereniging voorzitter: “Nederland heeft een vitale automotive sector met een grote groeipotentie in de internationale automotive industrie. Bovendien levert deze sector een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke problemen op het gebied van klimaat- en luchtproblematiek, filedruk en verkeersveiligheid."

 

economisch sterk

De bedrijven verenigd binnen RAI Vereniging en AutomotiveNL zijn samen goed voor een productiewaarde van 80 miljard euro, waarvan circa 20 miljard in Nederland wordt geproduceerd en geëxporteerd. Volgens Van Eijck heeft Nederland daarmee een sterke internationale economische troef in handen. 


Leo Kusters, AutomotiveNL directeur: “Om de spelers binnen deze sector nu en in de toekomst beter te bedienen, fuseren AutomotiveNL en RAI Vereniging hun organisaties. Met deze samenvoeging ontstaat één krachtig professioneel platform voor de automotive sector in Nederland, met een brede vertegenwoordiging van het Nederlandse bedrijfsleven en kennis-, onderwijs- en publieke instellingen.”

 

aparte organisatie

RAI AutomotiveNL wordt de tiende sectie binnen RAI Vereniging. De reden daarvoor is volgens de partijen dat dat beide organisaties de strategische focus met bijbehorende activiteiten en samenwerkingsverbanden zonder beperkingen kunnen doorzetten.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing