Rechter: Picnic hoeft zich niet aan supermarkt CAO te houden

03-12-2019 (13:45) - Economisch

De rechter is het eens met het standpunt van online supermarkt Picnic dat het bedrijf de supermarkt-CAO niet hoeft te volgen. De Amsterdamse rechtbank heeft FNV op alle punten in het ongelijk gesteld in de rechtszaak die de vakbond hierover aanspande tegen Picnic.
 
Het gaat om een winkel-CAO, die functies beschrijft voor fysieke winkels zoals kassamedewerkers. In een traditionele supermarkt werkt 99 procent van de medewerkers in winkels en die heeft Picnic niet, aldus de online supermarkt. De medewerkers die bij Picnic het assortiment en de prijzen in de online winkel bepalen vallen wel onder de supermarkt-CAO, daar is geen discussie over. Het personeel dat andere activiteiten verricht, zoals het ontwikkelen van software of inpakwerkzaamheden in onze fulfilment centers, werkt niet in winkels, verkoopt niets en valt dus niet onder de supermarkt-CAO en dat bevestigt de rechter in zijn vonnis.
 
'FNV wist dit ook en we betreuren het dat de vakbond zich vanaf het begin zo halsstarrig heeft opgesteld, daar is niemand bij gebaat’, laat Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic weten. ‘Vanaf het begin hebben wij altijd gezegd dat wij niet tegen een CAO zijn. Maar het moet wel een cao zijn die past bij de activiteiten binnen e-commerce.’

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing