Smart City Haarlem werkt samen met ondernemers voor financiering

26-06-2018 (09:56) - Economisch

Het innovatieve ondernemerscentrum Smart City Haarlem gaat samenwerken om ondernemers te informeren en te ondersteunen met het verkrijgen van publieke financiering. Door samen op te trekken met de innovatie en subsidie experts van de bedrijven Node1 en The Funding Company wil de stichting innovatie in de regio versnellen. 


Samir Saberi, partner bij het technology en data consultancy bureau Node1: “Alleen bedrijven die continue nieuwe producten en diensten ontwikkelen en daarbij gebruik maken van de nieuwste technologieën zullen overleven. Saberi noemt de toepassing van artificial intelligence, sensortechnologie en robotica als enkele voorbeelden. “Gelukkig ziet de overheid het algemeen nut van innovatie in en heeft hiervoor middelen beschikbaar gesteld. Alleen zijn veel MKB bedrijven niet goed op de hoogte van de vele subsidieregelingen. Ik denk dat ik voor alle partners spreek als ik zeg dat wij ons stinkende best zullen doen om daar verandering in te brengen.”

 

innovatie is key

MKB-bedrijven en startups hebben vaak innovatie in hun DNA zitten. Maar het is voor deze bedrijven vaak een uitdaging om innovatieve of risicovolle projecten ook financieel van de grond te krijgen. Bij banken hoeven mkb-bedrijven bijvoorbeeld niet aan te kloppen. Sinds de kredietcrisis zijn banken veel strenger geworden bij het verstrekken van zakelijke kredieten. De totale mkb-kredietverlening door banken daalt sinds 2013. Daniel van den Bor, één van de initiatiefnemers:“ Bedrijven stellen regelmatig investeringen in innovatie uit door gebrek aan financiering. Dat is doodzonde. Ik ben daarom ook blij dat wij samen met deze partners ondernemers extra kunnen ondersteunen.”

 

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing