Waarom 2021 het jaar is om te investeren in cryptocurrency

Waarom 2021 het jaar is om te investeren in cryptocurrency

21-04-2021 (09:00) - Economisch

Het gaat goed met de verschillende soorten cryptomunten. Uit recent onderzoek van Markteffect (maart 2021) blijkt zelfs dat 5% van de Nederlanders over Bitcoin beschikt, waarvan maar liefst 62% het laatste jaar pas is ingestapt. Ook blijkt hieruit dat 3,5 miljoen Nederlanders interesse heeft om te investeren in Bitcoin, waarvan 14% heeft aangegeven dit komend jaar ook zeker te gaan doen. Interessante cijfers, maar de vraag is: waarom wil de gemiddelde Nederlander juist nu een investering maken in cryptomunten? In dit artikel lees je meer over 2021 als het ideale jaar om Bitcoins of andere digitale munten aan te schaffen.
 

Stijgende koers van diverse cryptomunten

Er is een aantal opmerkelijke redenen op te noemen waarom Nederlanders vaker Bitcoin kopen. Als eerst is het natuurlijk de stijgende koers van diverse cryptomunten - sinds het laatste kwartaal van 2020 zitten de koersen in de lift. Dit komt onder andere door de coronacrisis. Steeds meer mensen, met name ondernemers en investeerders, trokken hun investeringen in dalende aandelen terug. De markt stortte in, waardoor investeringen minder waard werden. Zij gingen, logischerwijs, op zoek naar een alternatief om zo alsnog geld te verdienen. Daarom besloten ze te beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptomunten, wat al gauw zichtbaar was op de koers.
 
Hierbij geldt namelijk: des te meer (potentiële) investeerders er zijn, des te hoger de waarde op de koers gaat liggen. Als er meer vraag is dan aanbod gaan de prijzen omhoog. Deze positieve berichten bereikten niet alleen de grote ondernemers maar ook het ‘gewone’ volk, wat wederom een groot effect heeft op de koers. Hoewel de prijs van één Bitcoin momenteel torenhoog ligt, hoef je niet een hele munt te kopen. Je kunt ook een klein gedeelte aanschaffen bij SATOS waardoor investeren in Bitcoin toegankelijk is voor iedereen die het risico aan durft te gaan. Dat is terug te zien in de stijgende lijn sinds het einde van de zomer van 2020.
 

Niet alleen Bitcoin is populair

Wat hierbij goed is om te weten, is dat het niet alleen Bitcoin is die als virtuele munt populairder aan het worden is. Ook andere cryptomunten merken veel van de coronacrisis en de manier hoe mensen hun geld investeren. Denk bijvoorbeeld aan de ETHER van Ethereum of aan XRP van Ripple - beiden virtuele muntstukken die als warme broodjes over de virtuele toonbank gaan. De verwachting voor cryptocurrency in 2021 en de volgende jaren is goedgezind. Dit komt onder andere door diverse grootschalige ontwikkelingen die de komende maanden worden uitgevoerd om cryptocurrency nog beter en sneller te laten werken. Aan het eind van 2021 staat bijvoorbeeld ETHER 2.0 gepland, een verandering waardoor investeren in Ethereum nog interessanter wordt.
 
Het helpt natuurlijk ook dat bijvoorbeeld het blockchainnetwerk verder wordt uitgebreid en wordt verbeterd. Dat is het netwerk waarop Bitcoin loopt. De verwachting hierbij is vooral dat we blockchain vaker gaan terug zien in andere toepassingen. Deze ontwikkelingen hebben ook weer effect op het gebruiksgemak en de veiligheid van cryptovaluta zoals Bitcoin. Tot slot wordt er verwacht door experts dat er steeds meer grotere spelers in de wereld van Bitcoin terecht komt. Grote bedrijven en investeerders kunnen voor een nóg grotere boost zorgen op de koers. Zo heeft PayPal eind 2020 al aangekondigd dat ze Bitcoin uiteindelijk als betaalmiddel willen toevoegen en gebruiken, evenals andere munten zoals Ethereum en Litecoin. Voor nu is deze ontwikkeling alleen nog voor Amerikaanse gebruikers mogelijk.
 

Investeren in cryptocurrency: dit moet je weten

Door dit soort optimistische berichten en door verwachte ontwikkelingen is het niet heel gek dat je het misschien ook wel ziet zitten om te investeren in Bitcoin of andere cryptomunten. Het is belangrijk om dit altijd met het volle verstand te doen. Dat betekent dat je niet zomaar al je spaargeld in cryptocurrency moet steken.
 
Heb je wat geld over dat je niet per se hoeft te missen? Dan kun je zeker het risico aangaan. Onthoud altijd wel dat je met investeren in cryptocurrency geld kunt verdienen, maar dat je het net zo goed kwijt kunt zijn. Het blijft een gok, maar voor velen wel een interessante gok.

 


 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing