Withlocals haalt 8 miljoen binnen

Withlocals haalt 8 miljoen binnen

05-03-2019 (10:00) - Economisch

Travel scale-up Withlocals heeft 8 miljoen euro groeigeld opgehaald tijdens een nieuwe investeringsronde. Deze wordt geleid door het in Londen gevestigde Keen Venture Partners met deelneming van bestaande investeerder Inkef Capital.


Robert Verwaayen
,
General Partner bij Keen, geeft als reden voor de investering: 'Wij zijn ervan overtuigd dat Withlocals aansluit op een grote latente behoefte van reizigers om niet meer te kiezen voor een 13-in-een-dozijn vakantie, maar om juist de ervaring centraal te stellen.' 


Withlocals, gevestigd in Eindhoven, verbindt via haar online marktplaats iedere maand tienduizenden reizigers aan geverifieerde lokale gidsen in steden in Europa en Azië. De privé-tours worden vervolgens aangepast aan de wensen van reizigers en spelen in op hun passies. Het concept leidt tot een gemiddelde klantwaardering van 9,8. 


ruimte voor groei

Withlocal CEO Matthijs Keij ziet daarentegen nog veel ruimte voor groei: 'De investeringsronde helpt ons om meer mensen en culturen met elkaar te verbinden, om ons aanbod in meerdere talen aan te bieden en om een sterk, wereldwijd netwerk van lokale gidsen op te bouwen.'


De investeringsronde zal worden gebruikt om klanten van boeking tot tour te bedienen in hun eigen taal. Hierin zijn de lokale gidsen cruciaal en het verder uitbouwen van dit netwerk is eveneens een van de pijlers voor verdere groei. Daarnaast zal de groei in bestaande en nieuwe steden voortgezet worden en tot slot zullen de reiservaringen nog meer toegespitst worden op de verschillende passies van klanten, van street art tot lokale cuisine.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing