Overname Eyeworks definitief

12-02-2014 (08:24) - Economisch

Warner Bros Television Group heeft bekend gemaakt dat het met Eyeworks overeenstemming heeft bereikt om alle Eyeworks vestigingen buiten de Verenigde Staten over te nemen in 15 landen verspreid over Europa, Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. 
 
Deze overname past in de tv groeistrategie van de Studio. 13 nieuwe landen worden toegevoegd aan het Warner Bros. netwerk van productiebedrijven. CEO Reinout Oerlemans richtte Eyeworks in 2001 in Nederland op. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de smaakmakers in de televisie- en filmwereld met vestigingen in 16 landen. Eyeworks producties zijn te zien in meer dan 150 landen.
 
De overname van Eyeworks is een mijlpaal voor Warner Bros. International Television Production, onder leiding van Ronald Goes, Executive Vice President & Head of Warner Bros. International Television Production, een onderneming die in 2009 voortkwam uit WBTVG om productiebedrijven op te zetten.
 

Oerlemans zal met zijn gezin naar Los Angeles verhuizen om daar in de functie van Chairman Eyeworks USA leiding te geven aan de verdere groei van het bedrijf in de Verenigde Staten. 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.

Bureaus

Media

Marketing