Woonkamer gezellig maken, 3 tips

24-02-2021 (14:25) - Lifestyle

Hoe maak jij het je gezellig in je woonkamer en hoe creëer je je eigen stijl? In dit artikel lees je hoe je op een eenvoudige manier sfeer brengt in huis. Laat je inspireren!
 

Tip 1: Kies voor warme kleuren

Als je het sfeervol wilt maken, kies dan voor wat wij noemen ‘warme kleuren’. Denk hierbij aan aardekleuren, bruin, beige en naturel hout bijvoorbeeld. Een tafel, stoelen en kasten in hout brengen de natuur in huis en stralen rust uit. Kies voor elk item in je woonkamer deze warme kleuren: niet alleen je vloer, muren en plafond, maar ook je meubels, accessoires, wanddecoratie, vloerkleden en raamdecoratie bijvoorbeeld. Stem alles mooi af op elkaar zodat je een stijlvol geheel krijgt.
 

Tip 2: Trek jouw woonstijl door naar de eetkamer

Creëer in je woonkamer je eigen stijl. Hou je van landelijk, modern, minimalistisch, industrieel of vintage? Welke stijl je ook hebt, hou deze aan over de hele woning en zeker ook in je eetkamer. Hout past perfect in al deze stijlen. Hout is hét perfecte materiaal om sfeer te creëren en rust te brengen. Het haalt de natuur in huis en laat jou lekker genieten van een aangename uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een eiken tafel van Oakwell. Ga voor houten poten voor je landelijke eetkamer en kies voor stoere metalen poten voor je industriële interieur. Uiteraard kies je ook de afmetingen in functie van de ruimte die je hebt en ook in functie van de uitstraling die je wilt creëren. Een zeer grote of een kleine eiken tafel, het kan allemaal!
 

Tip 3: Kies voor gezellig licht

Een zeer belangrijk onderdeel van je woninginrichting is je verlichting. Ook hierin vind je enorm veel stijlen, materialen en kleuren. Kies voor warm wit tot geelwit licht als je het gezellig wilt maken. Ga voor armaturen in hout, metaal, messing, brons of koper. Als je voor lampenkappen gaat, denk dan aan de warme kleuren die wij hoger al vermeldden. Hanteer deze kleuren ook voor je verlichting. Vul je elektrische verlichting aan met kaarslicht. Kies voor je kandelaars en theelichthouders ook (alweer) warme kleuren. Lekker wegdromen en genieten is de boodschap!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door De Marketing Reus.