Banken introduceren uniform, bankonafhankelijk geldautomatenmerk

05-11-2018 (08:20) - Marketing

De geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank worden op termijn geel en gaan Geldmaat heten. De automaten krijgen hetzelfde uiterlijk en verschijnen vanaf het eerste kwartaal van 2019 stapsgewijs in het straatbeeld. De automaten worden evenwichtig over ons land verspreid.


Veel automaten blijven op plaatsen waar nu ook een geldautomaat staat. Bij het herindelen van de locaties wordt gekeken naar het aantal transacties en het aantal bezoekers in een gebied. De huidige bereikbaarheidscriteria blijven gehandhaafd.


ABN AMRO, ING, Rabobank en Geldservice Nederland (GSN) lanceren vandaag Geldmaat, de nieuwe naam voor hun geldautomaten. Deze geldautomaten krijgen hetzelfde uiterlijk en verschijnen vanaf het eerste kwartaal van 2019 stapsgewijs in het straatbeeld.

 
bankonafhankelijk geldautomatennetwerk

ABN AMRO, ING, Rabobank en GSN werken samen aan een bankonafhankelijk geldautomatennetwerk om contant geld op de lange termijn beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en veilig te houden. Vanaf begin 2019 dragen de drie banken hun automaten geleidelijk over aan GSN, die de geldautomaten al sinds 2011 voor hen beheert. De totstandkoming van het nieuwe geldautomatennetwerk gebeurt in dialoog met relevante belangenorganisaties. Hierbij staat gebruiksgemak voor de particuliere en zakelijke eindgebruiker voorop.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch