Coca Cola haalt de prik niet weg, maar wel suiker en calorieën

06-03-2018 (15:45) - Marketing

Vorig jaar rond deze tijd werd Sprite opnieuw in de Nederlandse markt gezet, maar nu als volledig suiker- en calorieënvrij. Nederland was daarmee het eerste land dat kon beschikken over deze nieuwe frisdrank. De eerste resultaten zijn binnen, en het lijkt erop dat Coca Cola een goede stap in de richting heeft gezet in haar eigen plan voor meer duurzaamheid voor 2025.


Coca Cola zegt dat met de suikervrije variant van Sprite maar liefst 900.000 kg suiker werd bespaard. De inname aan calorieën liep in totaal terug met 4,2 miljard kilocalorieën. Zo allemaal bij elkaar opgeteld indrukwekkende aantallen. Mooi is ook dat smaaktesten onder Nederlandse consumenten laten zien zien dat de suiker- en calorievrije Sprite net zo goed bevalt. Ruim 1 miljoen Nederlandse huishoudens hebben de vernieuwde Sprite gekocht sinds de herlancering, een toename van 25 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. 


duurzaamheidsslag

Coca Cola wil in de hele productielijn een slag slaan als het gaat om duurzaamheid en heeft bijvoorbeeld ook al de samenstelling van Fanta aangepast. Er is een speciaal duurzaamheidsactieplan opgesteld dat onder de naam ‘This is Forward’ ambitieuze doelstellingen formuleert. Maatschappelijke betrokkenheid, recycling en een verdere suikerreductie staan daarin centraal. Ze willen dat in 2025 de helft van het verkoopvolume in West-Europa afkomstig is uit caloriearme of calorievrije dranken.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch