“Elke druppel telt”: GARDENA en UNICEF bezorgen kinderen zuiver water

21-03-2018 (11:03) - Marketing

De Wereldwaterdag op 22 maart herinnert ons eraan dat toegang tot zuiver water een mensenrecht is en deel uitmaakt van het Kinderrechtenverdrag van de VN. Op die dag begint het langdurige partnerschap van GARDENA en UNICEF met als eerste doelstelling om in de volgende drie jaar ca. 150.000 mensen toegang tot zuiver drinkwater te geven.


Beide partners brengen hun expertise samen: meer dan 50 jaar is GARDENA een van de leidinggevende fabrikanten van intelligente, innovatieve producten en systemen voor tuinonderhoud en -irrigatie. UNICEF is de belangrijkste hulporganisatie voor watervoorziening en hygiëne in noodsituaties. Het kinderfonds van de Verenigde Naties zet zich al jarenlang wereldwijd in voor de verbetering van de watervoorziening, van sanitair en fundamentele hygiëne, hoofdzakelijk voor uiterst hulpbehoevende gezinnen in de armste landen.
 

Ondersteuning van het wereldwijde werk van UNICEF

Binnen dat partnerschap ondersteunt GARDENA het wereldwijde WASH-programma (water, sanitair en hygiëne) van UNICEF met een aanzienlijke bijdrage. Met WASH zorgt UNICEF bijvoorbeeld voor de watervoorziening in dorpen, in Afrikaanse landen zoals Ethiopië en Zuid-Soedan. Scholen worden uitgerust met sanitaire installaties zodat zo veel mogelijk kinderen naar school kunnen. In noodsituaties of bij natuurrampen brengt UNICEF dagelijks duizenden liters water naar vluchtelingenkampen, helpt het ziekenhuizen en zorgt het voor de reparatie van water- en sanitaire systemen. In de voorbije drie jaar heeft UNICEF ertoe bijgedragen dat wereldwijd meer dan 49 miljoen mensen in nood toegang tot zuiver water kregen. Het partnerschap van GARDENA en UNICEF staat in het teken van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals, SDG). Eén doelstelling hiervan is tegen 2030 alle mensen op duurzame wijze water en sanitaire voorzieningen ter beschikking te stellen.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch