Foodl: eerste open marktplaats voor chefs en foodondernemers

22-05-2019 (10:03) - Marketing

Foodl, de open marktplaats voor chefs, ondernemers, foodies en horecaleveranciers is van start gegaan. Foodl is het eerste platform in Nederland dat open en directe handel faciliteert voor horecaondernemers en leveranciers van food&beverage en daaraan gelieerde producten en diensten. In augustus pilot Foodl drie verschillende categorieën en logistieke oplossingen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met een panel van chefs. Foodl gaat live in het vierde kwartaal van 2019. 


Foodl biedt de chef een progressive web app waarin hij op elk device simpel en gebruiksvriendelijk bestelt, bijvoorbeeld via voice en Whatsapp. Hij heeft direct toegang tot het assortiment en de aanbieders en ziet exact wat zijn producten en leveringen kosten. De ordering en facturatie verloopt via Foodl. De open dialoog tussen vraag en aanbod faciliteert een directe feedbackloop, die voor veel food-producenten tot op heden niet beschikbaar is. De time-to-market voor nieuwe en/of verbeterde producten en diensten is met Foodl bovendien korter dan via het traditionele groothandelsmodel. 

“We zien dat vooral de innovatieve leveranciers snel willen aansluiten, en de belangstelling vanuit de chefs en foodwereld is extreem groot”, aldus Annemarie Blaauw, initiator van Foodl. “De flexibiliteit van een start-up gekoppeld aan de expertise in het team maakt dat we in hoog tempo innoveren en ontwikkelen.” 


Foodmarkt

Foodl is de logische stap in een snelveranderende foodservicemarkt, waar jaarlijks naar schatting 20 miljard euro in omgaat. Foodl ziet zichzelf als een food&beverage-biotoop, waarbinnen allerhande producten en diensten gaan ontstaan. Te denken is aan productinnovatie, communities, product markt testen, inspiratie, easy ordering, administratie, financieel beheer, fulfilment, trends, klantinzicht en data-analyse. 

Foodl verwacht in het eerste jaar een omzet van 1 miljoen te behalen en houdt rekening met exponentiële groei. 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch