G-Star steunt volgende stap in strijd tegen microplastics

20-09-2019 (15:13) - Marketing

G-Star blijft het onderzoek naar en de ontwikkeling van innoverende, duurzame oplossingen steunen en verwelkomt het PlanetCare Microfiber-filter. Dit revolutionaire filter is ontworpen door PlanetCare, een ontwikkelaar van microvezelfilters, die worden ingezet in de strijd tegen microvezelvervuiling. De enorme, snel toenemende hoeveelheid minuscule microvezels in onze oceanen en in ons drinkwater is een macroprobleem dat ons alledaagse leven beïnvloedt.
 
De kleding die we elke dag dragen is de voornaamste bron van deze microvezels. Kledingstukken die synthetische materialen bevatten, laten tijdens elke wasbeurt microvezels los. Bij een gemiddelde wasmachinelading van 6 kilo polyester stof komen naar schatting 9.000.000 microvezels per wasbeurt vrij (#NoFilter).
 
Het PlanetCare Microfiber-filter is verkrijgbaar als losse add-on en kan worden gebruikt in combinatie met elk type huishoudelijke wasmachine. Dit filter verzamelt tot 90% van de microvezels die van kleding komen (#YesFilter). Volgens de Plastic Soup Foundation, een toonaangevende belangenorganisatie die zich inzet tegen plasticvervuiling, is het PlanetCare Microfiber-filter het beste beschikbare microvezelfilter op de markt.
 
G-Star werkt sinds 2016 met de Plastic Soup Foundation samen in de strijd tegen het synthetische microvezelprobleem en is trots om als eerste kledingmerk het PlanetCare-initiatief te ondersteunen. De missie van PlanetCare en hun circulaire aanpak om gebruikte filters in te zamelen, te recyclen en huishoudens nieuwe filters aan te leveren, sluiten aan op G-Star's holistische benadering van duurzaamheid en het inzetten van innovatie om milieuproblematiek op te lossen.
 

Abonnement

Het PlanetCare Microfiber-filter is verkrijgbaar in de vorm van een abonnement. De maandelijkse kosten voor het filter zijn € 9,95 plus € 2,50 bezorgkosten binnen de EU en het VK. Voor andere landen verschillen de bezorgkosten.
 
Volg G-Star en steun de missie van PlanetCare en het #YesFilter-initiatief als goed begin van World Cleanup Day morgen - een wereldwijde afvalinzamelingsbeweging opgezet door Let's Do It World (LDIW).

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch