Hersenonderzoek.nl gelanceerd

25-09-2017 (17:10) - Marketing

1 op de 5 Nederlanders heeft te maken met dementie. VUmc Alzheimercentrum, Alzheimer Nederland en de Hersenstichting bundelen hun krachten en expertise om Nederlanders actief te betrekken en onderdeel te maken van de oplossing voor dementie. Het platform Hersenonderzoek.nl ondersteunt daarin, door het delen van kennis en informatie en door het werven van deelnemers aan hersenonderzoeken. Dit platform werd op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, gelanceerd door hoogleraar in de neuropsychologie: Erik Scherder.


Op donderdag 21 september, tijdens Wereld Alzheimer Dag op de 50PlusBeurs in Utrecht, is het platform Hersenonderzoek.nl gelanceerd. Niemand minder dan hoogleraar in de neuropsychologie Erik Scherder lanceerde het platform op de drukbezochte 50PlusBeurs.


1 op de 5 Nederlanders heeft te maken met dementie. Ons land telt momenteel 260.000 dementie patiënten en de verwachting is dat dit de komende 25 jaar uitgroeit naar 500.000 patiënten. Toch blijft de behandeling van dementie verre van optimaal en is er nog geen geneesmiddel. Alzheimer Nederland, Hersenstichting en VUmc Alzheimercentrum bundelen hun krachten en expertise om Nederlanders actief te betrekken en onderdeel te maken van de oplossing voor dementie. Dit willen ze bereiken door de laatste ontwikkelingen in wetenschappelijk hersenonderzoek met Nederland te delen en advies te geven over het verbeteren van de gezondheid van onze hersenen. Eén van de initiatieven uit deze samenwerking is de lancering van het niet-commerciële platform: Hersenonderzoek.nl


deelnemers werven

Hersenonderzoek.nl voorziet in informatie over lopende onderzoeken en is daarnaast ontwikkeld om deelnemers te werven voor hersenonderzoeken. Onderzoek is namelijk essentieel in het vinden van een oplossing voor dementie en andere hersenziekten. Iedereen vanaf 18 jaar kan zich aanmelden, ongeacht zijn/haar gezondheid. Middels verschillende vragenlijsten bepalen de onderzoekers vervolgens aan welke (toekomstige) onderzoeken je kunt deelnemen. Uiteraard is het mogelijk om op dat moment te bepalen of je eraan mee wilt doen.


Hersenonderzoek.nl is ontwikkeld door Kaliber Interactive in nauwe samenwerking met VUmc Alzheimercentrum, Alzheimer Nederland en de Hersenstichting.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch