Jumbo lanceert drie nieuwe verse ketchups van geredde tomaten

18-05-2017 (16:49) - Marketing

Jumbo en de Verspillingsfabriek lanceren drie soorten verse ketchups van geredde tomaten. De drie smaakmakers tomaten-, curry- en BBQ-ketchup staan vanaf deze week in het koelversschap van Jumbo.


voedselverspilling

Met de introductie van deze drie heerlijke verse ketchups geeft Jumbo verder invulling aan haar ambitie de voedselverspilling in de keten terug te dringen. De nieuwe ketchups komen uit het Jumbo Innovatie Lab en zijn mede gemaakt door Jumbo chef-kok Ton Verhaar. In het Innovatie Lab ontwikkelt de supermarktketen samen met leveranciers nieuwe, innovatieve producten. 


minder suiker en zout

"We zijn erg trots op deze introductie van een nieuw en verrassend concept: verse ketchup. Natuurlijk is ketchup een bekend product, maar ketchup op basis van geredde verse tomaten in plaats van tomatenpuree smaakt verrassend anders", vertelt Ed van de Weerd, Commercieel directeur van Jumbo. "We hebben recepturen gebruikt die veel minder suiker en zout bevatten. Met als resultaat drie heerlijke verse ketchups waarbij je, als je deze met houdbare ketchups vergelijkt, echt een groot verschil proeft." 


nadenken

"Ik ben er trots op dat we samen met Jumbo op deze manier voedselverspilling verder proberen terug te dringen. Met de introductie van deze verse ketchups laten we zien dat je door samenwerking veel kunt bereiken. Zo zorgen we er samen voor dat de consument gaat nadenken over het thema voedselverspilling en een bewuste keuze kan maken uit eerlijke producten met een minimale milieu-impact", zegt Bob Hutten initiatiefnemer van de Verspillingsfabriek. 


de Verspillingsfabriek

De Verspillingsfabriek probeert sinds 2016 samen met een aantal partners verspilling zo veel mogelijk te beperken. Dit doet zij door van verspilde ingrediënten weer lekkere producten te maken - zoals soepen, sauzen en spreads - met minder suiker, zout, vet en zonder onnatuurlijke E-nummers. Hiervoor zet zij mensen in die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt om ervoor te zorgen dat ook zij hun kwaliteiten volop kunnen benutten. De Verspillingsfabriek is onderdeel van de locatie THREE-SIXTY waar verschillende partners samenwerken aan tastbare circulaire oplossingen voor bedrijven. 


Vanaf nu verkrijgbaar bij Jumbo in het koelschap: 
- Verse Jumbo Tomaten Ketchup, 200 ML, €1,99
- Verse Jumbo Curry Ketchup, 200 ML , €1,99
- Verse Jumbo BBQ Ketchup, 200 ML, €1,99 

 

 

 

 

 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch